Turn (4-5 år)

Her kombineres gymnastikkens grunnelementer med lek. Grunnprinsippet i konseptet er å tilrettelegge for aktivitetsmiljøer som gir barna stort spillerom for utforskning og eksperimentering.

Turn (6-15 år)

Er et breddeparti som tilbys i de fleste bygder i Ullensaker kommune. Inndeling i alder er litt forskjellig fra sted til sted. Mye trening på matter og skumapparter og baistrening.

Turn rekruttparti (5-12)

​Ullensaker gym og turn ønsker å gi et tilbud til de som vil trene mer og delta i konkurranser. Imidlertid krever turn mye trening og det tar tid å mestre bevegelsene og apparatene.  Vi har derfor startet et åpent rekruttparti for de som ønsker å utforske turn og apparatene og som ønsker å trene mer. Etter hvert som mestring og motorikk bedres vil man etter hvert kunne delta i en av konkurransegruppene.

Konkurranseturn

UGT har konkurransegrupper i apparatturn. Jenter 6-9 år og jenter 10-15 år og vil etter som flere ønsker å trene mer rekruttere flere konkurranseutøvere. Konkurranseutøverne trener 2-3 dager i uken i ca 2,5-3 timer pr. kveld. Treningsvilje og motivasjon skal være drivkraften.
Konkurransepartiene er lukket og man kan ikke selv melde seg på til disse. Alle nye medlemmer må først delta på rekruttpartier for å sikre at man mestrer basis før man får komme inn på konkurransepartiene.

Informasjon om apparatturn kvinner: https://www.gymogturn.no/medlemmer/aktiviteter/turn-kvinner/

Turn kvinner består av 4 apparater; hopp, skranke, bom og frittstående,  og det konkurreres i mangekamp (alle 4 apparater), lag og enkelt apparater.
Våre konkurranseutøvere deltar i lokale konkurranser og i kretsmesterskap.

Viktig informasjon angående konkurranse

Alle møter alltid 15 min før oppvarming. Det er av sikkerhetsmessige grunner. Samt at det er viktig å samle utøverne i god tid. Nøyaktig tid vil alltid gis før hver konkurranse.

Utøverne skal være ferdig påkledd og med ferdig fikset hår før de møter til konkurranse.

Alle har på konkurransedrakt, hvit t-skjorte eller t-skjorten med 50 års jubileum, de som har kan bruke shorts, alle har hvite ankel sokker og overtrekksdress (de som ikke har overtrekksdressen må ha ensfarget svart genser eller jakke og ensfarget svart bukse).

Håret skal være ferdig når de møter til oppvarming. 6-9 år gruppen har museører med sløyfer. 10-15 år gruppen har fletter ned til nakken derifra er håret løst, med strikk.

Husk å bruke mye hårspray så det ikke er noe hår som forstyrrer. De vil få mye trekk i bedømmingen  hvis de skyver bort håret fra ansiktet eller skulder.

Til oppvarmingen bruker de en hvit t-skjorte for å beskytte konkurransedrakten fra å bli stygg, hvite ankel sokker og shorts/hotpants (hvis de har).

Under konkurransen har de kun konkurranse drakt. For å ikke få trekk i bedømmingen anbefales det å spraye hårspray (gass spray) på rumpa slik at drakten vil klistre seg fast,  da unngår de at drakta sklir på rumpa. Spraye må gjøres etter oppvarming for å få best effekt.

De bør ha en liten bag/pose som de kan ha drikkeflaske/reimer i, denne har de også med seg rundt på selve konkurransen.

I sekken trenger de:

Må ha:

- Pose (til reimer/drikkeflaske)

- Drikkeflaske

- Frukt/lett mat (ikke nøtter av hensyn til allergi)

- Reimer (hvis de bruker det)

Kan ha:

- Ekstra strikker

- Hårspray

- Børste

- Glitter til håret (hvis de bruker det)

Konkurranse drakten

Den kan bestilles rett fra leverandør eller den kan sendes som en felles bestilling ved hjelp av klubben, felles bestilling vil gi rabatterte priser.

Overtrekks dress / defileringsdress

På klubbens hjemmeside i webshop lenken vil dere kunne se dressen.

Reimer

Utøverene bruker reimer i skranke, for å ikke ødelegge håndflaten. Reimer kan bestilles av leverandør eller når klubben lager en samle bestilling.

De samme regler gjelder for avslutninger og andre arrangementer (hvis ikke annet blir gitt beskjed om.)

Foreldrevettregler i konkurranse og i internasjonale mesterskap

1. Husk at konkurransen skal være på barnas premisser.
  2. Møt opp i god tid før start, for oppvarming og nødvendige forberedelser.
  3. På reise og i konkurranse vil det være oppgaver som klubben ikke forbereder, men som du må ta ansvar for selv.
  4. Når du er tilskuer; ta barna på alvor – hold negative kommentarer for deg selv.
  5. Alle heier på og støtter hverandre, og blander seg ikke inn i dommeres  vurdering.
  6. Motiver  barna i både med og motgang. Lære barna å unne andre fremgang til tross for egen motgang
  7. Forhold til alkohol ved arrangementer/konkurranser i utlandet praktiseres «Av og til». Synlig beruselse skal ikke forekomme i forbindelse med et idrettsarrangement – dette gjelder hele reisen både i og utenfor arena.
  8. Respekter reiseleder(e), trener(e), hans/hennes arbeid og anerkjenn ham/henne overfor barna dine.

Husk at det er viktig for barna at foreldrene er tilstede på konkurransen – vær også tilstede for de barna som ikke har med seg foreldre på konkurransen

Sjarmtrolla (for funksjonsnedsatte)

Dette er et parti for barn med psykisk funksjonsnedsettelser. Partiet er basert på basistrening, lek og moro.

Alle nyheter